PRED NAKUPOM PAMETNE URE

Stvari, ki jih morate nujno vedeti pred nakupom pametne ure

Pametne ure so v zadnjem času doživele velik tehnološki napredek in postale cenovno bolj dostopne. Imajo veliko uporabnih funkcij za športne aktivnosti in opravljajo različne zdravstvene meritve. Imajo videz klasičnih ur, zato so primerne tudi za vsakdanjo uporabo. Povežejo se z vsemi pametnimi telefoni android in iOS.

Za nakup kvalitetne ure ni več potrebno odšteti 200 € in več za modele znanih prodajalcev. Zdaj so dosegljive že od 20 € naprej. Preglejte našo pestro ponudbo in si izberite model, ki vam ustreza.

Lastnosti, po katerih se ločijo med seboj

  • 1. Zmogljivost baterije

Baterija se meri v mili amperskih urah s kratico mAh. Pri modelih z vgrajenim mikrofonom in zvočnikom za pogovore preko ure je delovanje baterije z enim polnjenjem omejeno na 2-3 dni. Življenjska doba pri športno orientiranih urah pa lahko doseže tudi do 15 dni brez polnjenja. Vse vas opozarjajo na sporočila in klice, ter obvestila iz različnih aplikacij.

  • 2. Vodoodpornost

Vse naše ure so vodoodporne. Nekatere so odporne na vodo in prah po standardu IP67. To pomeni na pljuske vode, umivanje rok, dežne kaplje in niso primerne za plavanje. Naše pametne ure višjega razreda imajo standard IP68 (lahko se potopijo do 1,5 m globoko za čas pol ure) in tako primerne za plavanje in ostale vodne aktivnosti. Nobena ura se ne sme izpostaviti vroči vodi ali savni. Ko je ura v vodi ni priporočljivo pritiskati fizičnih gumbov, če jih le ta ima.

  • 3. Dizajn in materiali

Tako kot klasična mora biti tudi pametna ura prijetna za oko in poleg vseh funkcij primerna kot modni dodatek. Izbirate lahko med ozkimi zapestnicami, kvadratnimi in okroglimi urami v vseh možnih barvah. Glede na vaš stil in uporabo lahko izbirate med športnimi ali elegantnimi oziroma nekaj vmes. Tako se razlikujejo tudi paščki. Od silikonskega, ki bolje ustreza športnim aktivnostim do kovinskega ali usnjenega za bolj eleganten izgled.

Vedeti pa morate, da manjša in tanjša ura po navadi pomeni krajšo življenjsko dobo baterije.

  • 4. Zaslon

Zasloni se razlikujejo v sami ločljivosti in uporabnosti (polni ali delni zaslon na dotik). Večja je ločljivost boljšo sliko vidite in uporaba ure je bolj enostavna. Večino modelov ima IPS LCD zaslon in nekaj AMOLED zaslon, ki je trenutno najboljši na tržišču z najbolj živimi barvami. Ekran ima lahko tudi premaz proti praskam za dodatno zaščito ali pa zraven dobite zaščitno steklo.

Modele nižjega cenovnega razreda upravljate le s spodnjim delom ekrana oziroma tipko na dotik. Pri dražjih urah pa je celoten zaslon na dotik, kar lahko bistveno olajša uporabo.

  • 5. Zdravstvene funkcije in meritve gibanja

Vse naše športno orientirane ure imajo funkcije kot so merjenje srčnega utripa, pritiska in kisika v krvi. Nekaj modelov je namenjenih samo nežnejšemu spolu, saj podpirajo nadzor nad menstrualnim ciklom. Dodatna uporabna funkcija nekaterih modelov je vgrajen GPS, ki spremlja vašo aktivnost in vam na aplikaciji izriše potek poti.

Ob vsaki športni aktivnosti ura sama izračuna porabo kalorij in uspešnost vadbe glede na število korakov in hitrosti srčnega utripa. Ob analizi boste lahko videli tudi kdaj je bil vaš utrip torej vadba najbolj optimalna za porabo kalorij.

  • 6. Številčnice in dodatne uporabne funkcije

Ozadje zaslona je slika, ki jo boste na vaši uri videvali največ, zato je širok nabor pomemben. Tudi osnovni modeli ponujajo vsaj tri različne številčnice. Večino modelov pa ima nekaj pred naloženih in večje število ozadij na voljo v aplikaciji. Pri nekaterih lahko za ozadje nastavite tudi

Svojo sliko iz galerije telefona. Dodatne uporabne funkcije pri nekaterih modelih so tudi vremenska napoved, koledar, kalkulator, budilka, svetovna ura, imenik itd.

Pomoč po nakupu

  • Kako povezati vašo pametno uro ali zapestnico s telefonom?

Naložite aplikacijo na pametni telefon. (Tip aplikacije je odvisen od vaše pametne ure)

Na vašem telefonu odprete aplikacijo in se preko nje poskusite povezati z pametno uro. *(V primeru, da ste predhodne imeli že vzpostavljeno povezavo. Odprite nastavitve na vašem telefonu in kliknite na zavihek za Bluetooth. Poiščite vašo pametno uro in kliknite na kolešček. Kliknite na pozabi povezavo in ponovite postopek povezave.)

  • Katero aplikacijo morate namestiti na vaš pametni telefon?

Aplikacije se med seboj razlikujejo glede na model ure. Ob nakupu pametne ure so priložena navodila v katerih je napisano ime aplikacije in dodana QR koda, ki jo lahko poskenirate z vašim pametnim telefonom, ki vas bo popeljala na namestitev pravilne aplikacije.

  • Kako napolniti pametno uro?

Večina pametnih ur se polni preko magnetnega kabla. Priporočamo, da polnilni kabel USB, ki ste ga dobili s pametno uro, priključite v vrata USB računalnika ali adapter.

  • Katere funkcije omogočajo pametne ure?

Na aplikaciji lahko nastavite opozorila na sporočila, klice in obvestila iz različnih aplikacij. Nastavite si budilko, izberite ozadja, preverite vremenske napovedi, nastavite opozorila za gibanje in pitje vode. Omogoča vam zdravstvene meritve in meritve za športne aktivnosti ter vsakodnevne aktivnosti.

Nakupovalna košarica
Scroll to Top